Afzwemmen

Isabel zwemt af

Isabel is nog maar net vier en een half jaar oud “die waterrat” en ze is geslaagd voor haar zwemtest om deel te mogen nemen aan het echte examen.

afzwemmen 1


Op woensdag 30 juni mag zij in de Koekoek te Vaassen afzwemmen voor haar A diploma. Isabel heeft op dat moment nog maar vier maanden les gehad. Bijzonder is de leeftijd van Isabel. Nog maar net vier en een half jaar. Een leeftijd waar je in vele zwembaden pas mag beginnen met je eerste les.

Isabel is begonnen in de Koploper te Lelystad, heeft vier privé lessen gehad in de Sypel te Harderwijk en maakt het hele gebeuren compleet in de Koekoek te Vaasen.
De reden dat zij later in de Koekoek is begonnen heeft te maken met de leeftijd.

afzwemmen 2

Na het behalen van haar A diploma gaat ze verder voor B en C.

Alsof dat nog niet genoeg is gaat zij tussentijds starten met Splash bij de ZVV (Zwem Vereniging Vaassen). (orientatie voor wedstrijdzwemmen en waterpolo). Bij deze zwemvereniging heeft Isabel al eerder in de week van 7 t/m 11 juni 71 banen gezwommen tijdens de zwemvierdaagse.
Wij hebben er het volste vertrouwen in dat onze dochter hier veel plezier aan zal beleven. Net als haar twee jaar oudere zus Daniélle.
Op woensdag 30 juni heeft Isabel haar A diploma gehaald .

De volgende dag is Isabel begonnen met haar B diploma.
Na twee tot drie weken was het duidelijk. Isabel is zover dat ze alles voor dit diploma onder de knie heeft.

afzwemmen 3

Hierbij komen gelijk de voordelen en nadelen van een vakantie naar voren. je kunt veel oefenen maar afzwemmen zit er voorlopig nog niet in. De kinderen die meedoen met de reguliere zwemlessen mogen pas op 15 september (misschien 1 september) voor hun B diploma afzwemmen. Omdat Isabel graag na de vakantie wil beginnen met Splash en zij daar minimaal haar B diploma voor moet hebben, is er gekozen voor een deel van een spoedcursus. Na twee lessen heeft zij dit met het grootste gemak op 6 augustus 2010 afgesloten met haar B diploma.
Isabel gaat op 18 augustus 2010 voor het eerst officieel deelnemen aan Splash en op 20 augustus gaat zij samen met haar vader aanvangen met haar C diploma. Op 1 oktober heeft Isabel het niveau bereikt waarop ze voldoende zwemervaring heeft om af te kunnen zwemmen voor haar C diploma.

afzwemmen 4

Een week later op vrijdag 8 oktober is haar dit heugelijke feit meegedeeld. Isabel kreeg haar eerste zwemles op 13 februari 2010 en mag op woensdag 13 oktober 2010 afzwemmen.
Als alles goed gaat, heeft zij op vier jarige leeftijd binnen 8 maanden haar volledige ABC gehaald.

afzwemmen 5
afzwemmen 6

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie op 26 juni 2010.