ZWEMBAD DE KOPLOPER LELYSTAD (De uitzetting)

Het zal je maar gebeuren.

Vier jaar en vier maanden oud.
De politie komt je vertellen dat je het zwembad moet verlaten omdat papa zich zou hebben misdragen.

Dit is wat wij vandaag (zondag 18 april) hebben meegemaakt in zwembad de Koploper te Lelystad.
Als gezin met vier kinderen kwam de badmeester, gesterkt door twee agenten, ons sommeren om het zwembad te verlaten omdat onze jongste dochter van vier jaar en vier maanden wilde oefenen in het diepere water. Voor alle duidelijkheid willen wij u melden dat zij door diverse professionele zweminstructeurs is beoordeeld en in ruime mate voldeed aan de eisen die de Koploper stelt om in het diepe water te mogen oefenen.

Zwembad de Koploper hanteert een aantal niveaus voor het A diploma die zij aanduiden met een bepaalde kleur.
rood    =   beginnergroep (watergewenning)
geel     =   beenslag
wit       =   gecombineerde slag
groen   =   zwemmen in diep water
blauw   =   conditie opbouwen ter voorbereiding op het zwemexamen

Kinderen die in groen zitten, mogen op zondag tot 13:00 uur oefenen in diep water.
Onze dochter zit in wit maar voldoet in ruime mate aan het niveau van groen.

Overigens is dit niet onze eigen mening maar ook de mening van instructeurs uit verschillende andere zwembaden waar zij ook zwemles volgt. Zelfs toezichthouders van de Koploper geven toe dat zij goed zwemt maar omdat hun leidinggevende zich vasthoudt aan niveau groen mag zij niet oefenen in het diepe water. Waarom Isabel volgens zwembad de koploper nog niet door mag naar groep vier is voor ons niet duidelijk, maar wij hebben sterk het vermoeden dat dit puur te maken heeft met het bewust belemmeren van een doorstroom om de ouders langer financieel te kunnen uitkleden.
Kort samengevat betekent dit dat als uw kind in een ander zwembad les krijgt zij niet mogen oefenen in de Koploper omdat het niveau van andere zwembaden wordt genegeerd.

Isabel zwemt in de Koekoek te Vaassen in niveau vier. In de Sypel te Harderwijk zit zij eveneens in de één na laatste groep. Beide groepen zijn vergelijkbaar met kleur groen in de Koploper.
Als je dit verteld dan wordt er gezegd dat die zwembaden niet de juiste kwalificaties bezitten.

Voor arrogantie ten top ga je naar de Koploper te Lelystad.

Maar als je kinderen hebt die nog geen zwemdiploma bezitten dan adviseren wij u om goed na te denken. Voor je het weet, word je als vier jarige door de politie te schande gezet.

Wordt vervolgd

2 gedachten over “ZWEMBAD DE KOPLOPER LELYSTAD (De uitzetting)

 1. Dennis

  Je kan er kort of lang over discussiëren, maar het is hun zwembad en zij bepalen de regels. Als je het niet met die regels eens bent, moet je vooral naar een ander zwembad gaan.

  Iemand kan vinden dat hij of zij heel goed kan autorijden en kan dat in de praktijk ook aantonen, maar dat betekent niet dat je dan maar zonder rijbewijs mag rijden.

  Ik begrijp dus niet wat er geprobeerd wordt te bereiken met deze pagina.

 2. admin

  Ik ben het grotendeels met je eens Dennis, echter als ik bij het CBR in Amsterdam mijn rijbewijs haal dan zal de politie in Rotterdam niet zeggen dat ik in Rotterdam geen auto mag besturen omdat de agent vam mening is dat ze bij het CBR in Amsterdam geen verstand hebben van autorijden.
  Zwembad de Koploper in Lelystad doet dit wel en zegt letterlijk dat de zwembaden in Vaasen en Harderwijk niet capabel zijn om dit te beoordelen. vandaar dit punt van discussie.
  En als je het blog verder leest dan kun je eigenlijk ook niet voorbij gaan aan de adviezen van de KNZB.

Reacties zijn gesloten.