Zwemscore

ZWEMSCORE MODULE

Hieronder ziet u de zwemscore module zoals deze via internet wordt getoond.
Deze score geeft het resultaat weer van Isabel vlak na het moment dat wij met behulp van de politie uit het zwembad werden gezet.

1

De module geeft een score op basis van kleurtje wit weer. Als alle punten goed zouden zijn dan gaat zij over naar kleurtje groen en zou zij in het diepe water mogen oefenen.
Ja, maar dan zit u toch fout zou je denken. ja en nee is het antwoord.

Allereerst komt kleurtje groen overeen met groep vier in andere zwembaden. Aangezien Isabel in drie zwembaden tegelijk zwemles volgt en zij na een test in de twee andere zwembaden direct in groep vier (groen) is geplaats, mogen wij er vanuit gaan dat zij in elk geval aan dat zwemniveau voldoet.
Helaas denkt de koploper te Lelystad daar anders over.

Een korte beschrijving van onze mening over de beoordelingen:

Punt 1 en 2 (15 meter schoolslag rug en buik) zijn punten waar wij en de twee andere zwembaden anders over denken. (inschaling in groep 4 (groen)

Punt 8 (1,30 meter diepte door gatenmat) is een punt waarvan wij zeker weten dat zij hier zeer goed in presteert. Verbazend is dat dit voor het eerst is getest tijdens de vijfde les. Nog vreemder is dat wij erbij waren en dat zij het enige kind was die de oefening goed uitvoerde. De meeste andere leerlingen moesten geholpen worden. Isabel duikt materialen op tot 2,5 meter diepte. Zij zwemt ruim 5 meter over de bodem op twee meter diepte en gaat met het grootste gemak door een gat op diploma B niveau.

Punt 7 (5 seconden watertrappelen met en zonder kleding) Dit is alleen getest zonder kleding. Het zou dan nog wel een paar lessen duren voordat ze getest wordt met kleren aan. En al die tijd mag zij niet door naar groep vier (groen)

Wat betekent dit voor een kind als Isabel die voldoet aan de eisen om door te mogen?
Wat betekent dit voor uw kind als uw kind net zo goed is als Isabel?
Juist ja, onnodig lang wachten en een onnodige aanslag op uw portemonee.

In onze situatie hebben wij dit schriftelijk gemeld aan de leiding van het zwembad.
Ook hebben wij schriftelijk aangegeven dat Isabel voldoet aan de eisen voor groep vier (groen) en dat zij in het diepe water gaat oefenen.
U vind dit allemaal terug onder het kopje de mailwisseling.
Dan begrijpt u misschien ook waarom wij er voor hebben gekozen om Isabel in het diepe te laten oefenen. Ook al zou dit ten gevolge kunnen hebben dat wij het zwembad uitgestuurd zouden worden.

Kleur groen zal Isabel in de Koploper nooit meer halen omdat wij hebben besloten haar geen zwemlessen meer te laten volgen bij de Koploper. Waar haar vader niet welkom is, is zij ook niet welkom. Het is niet alleen spijtig voor Isabel en ons gezin maar ook voor Selly en Carolien die haar de laatste twee lessen naar volle tevredenheid hebben begeleid.

Het zal ons benieuwen op basis van welke feiten de Koploper ons over drie maanden wel of geen toestemming zal geven om met Isabel in het diepe water te zwemmen. Een aantal medewerkers waaronder in elk geval de leiding van de Koploper zijn immers van mening dat behaalde resultaten bij andere zwembaden geen garantie bieden.

Wordt vervolgd.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie op 1 mei 2010.