Zwemvierdaagse

ISABEL ZWEMT DE AVONDVIERDAAGSE

Een reactie plaatsen

Isabel, die van de leiding van zwembad de Koploper te Lelystad niet in het diepe water mag zwemmen omdat zij onvoldoende zwemervaring zou bezitten, heeft op vrijdag 11 juni 2010 haar eerste medaille gehaald voor de zwemvierdaagse. Hiervoor moest zij gedurende vier dagen tenminste 10 baantjes per dag zwemmen binnen een half uur. Voor een kind van nog geen 4,5 jaar een behoorlijke opgaaf.Op de eerste dag heeft zij 12 baantjes gezwommen hetgeen neerkomt op 300 meter.
Dag twee heeft zij afgesloten met maar liefst 15 baantjes.
Op dag drie heeft zij er 16 gezwommen
De vierde dag zijn het er 13 (beschikbare tijd beperkt tot 20 minuten)
En de laatste dag (voor de lol) 15 baantjes (vermoeidheid eist zijn tol)

Haar, twee jaar oudere, zus Daniëlle heeft ook meegedaan aan de zwemvierdaagse waarbij zij van start is gegaan met 20 baantjes, op dag twee 25, op dag drie 25, op dag vier 18 en op de laatste extra dag heeft zij nog eens 20 baantjes gezwommen.

Wij, als ouders, zijn dan ook trots op het behaalde resultaat van onze dochters.
Bovendien willen wij hiermee laten zien dat leeftijd zeker geen beperking hoeft te zijn om zo iets te kunnen. Belangrijk is dat de kinderen plezier hebben en een beetje aanmoediging krijgen. Een kind zal dan automatisch haar grenzen verleggen.

zwemvierdaagse

Daniëlle en Isabel zwemmen al vanaf het moment dat ze vijf maanden oud zijn tenminste één keer per week. Zij waren dan ook erg snel watervrij en konden de eerste zwemgroepen vrijwel direct over slaan. Daniëlle heeft op vijf jarige leeftijd haar ABC gehaald en was nog maar enkele dagen zes toen ze haar snorkelbrevet haalde. Ook is zij op vijf jarige leeftijd begonnen met Splash bij de Zwem Vereniging Vaassen
( de voorbereidingsfase voor het echte wedstrijdzwemmen).

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie op 8 juni 2010.